Temporada de Llicències Federatives 2018

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat la nova temporada de carnets per al 2018, amb el nou pla de carnets i assegurances per als federats. Cal tenir en compte que la validesa del carnet federatiu del 2017 expira el 31 de desembre de 2017. El carnet federatiu per al 2018 començarà a ser vàlid l’1 de gener, encara que s’hagi expedit abans. Totes aquelles persones que estiguin interessades en federar-se ho poden fer a través del Grup Excursionista Amics de l'Esport tal com s'explica més avall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Novetats per al 2018

Pel que fa a les millores generals cal destacar:

 • Mínim augment del preu del carnet federatiu respecte l’any passat, que anirà entre els 50 cèntims i 1 euro anuals en funció de la modalitat escollida.
 • Número d’atenció telefònica gratuït a Espanya (900 120 180). Es manté el número de l'estranger (00 34 934 957 662). 
 • Es manté la tarifa familiar pels carnets federatius dels menors amb caràcter anual. S’aplica un 20% de descompte en la quota de l’assegurança d’un menor de 18 anys que es federi, fill d’una parella federada. Si la parella té més d’un fill menor de 18 anys que es federi, s’aplica un 35% de descompte en les seves quotes de l’assegurança.
 • Atenció telefònica en català
 • Es mantenen les condicions de primes i capitals augmentades considerablement l’any passsat.

Altres novetats respecte de la temporada anterior:

 • Es cobreixen els accidents dels federats durant les estances en refugis amb motiu de la pràctica esportiva.
 • Es cobreix el rescat i l'assistència sanitària de caràcter urgent, tot i que no sigui derivada d'un accident.
 • S'amplia el termini de cobertura dels accidents en viatges a l’estranger. Passaran a estar coberts els accidents que es produeixin durant els 90 dies consecutius des del moment en què se surti d'Espanya i no de la província del domicili habitual del federat.
 • Pel que fa a la modalitat D, cobreix tot el món, incloses les zones desèrtiques i selves, llevat d’activitats realitzades per sobre dels 7.000 m o en zones polars o que requereixin permisos d'expedició o d'autorització governativa.
 • En la modalitat D, no tindran cobertura les declaracions de sinistres efectuades per sota dels 7.000 m derivats d'accidents ocorreguts o per mals derivats d'estances per sobre dels 7.000 m.
 • Es requerirà documentació annexa per les condicions especials de la modalitat E.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

App del carnet federatiu

La FEEC disposa d'una aplicació per a tauletes i telèfons mòbils que permet la identificació dels federats directament amb els seus propis dispositius, accedir als aventatges per als federats i consultar rutes i disponibilitat dels refugis entre altres (https://www.feec.cat/noticia/la-feec-estrena-nova-app/).

Descarrega gratuïtament l’APP de la FEEC i porta el Carnet Federatiu sempre a sobre. És gratuïta i està disponible a Google Play i App Store:

Android Google Play

IOS APP Store 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Habilitació del carnet federatiu per la FEDME

L’habilitació del carnet federatiu és la seva validació per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME). Abonant la quota corresponent, el posseïdor del carnet podrà gaudir a més de tots els avantatges de la FEEC, d’aquells que ofereix la FEDME.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Com federar-se?

Per aconseguir el carnet federatiu cal ser soci d'una entitat afiliada a la FEEC. Si no ets soci del Grup Excursionista Amics de l'Esport te'n pots fer omplint el formulari que et proporcionem i federar-te amb nosaltres. A més a més de tramitar-te la llicència, fent-te soci del grup excursionista rebràs informació i podràs gaudir de descomptes en les activitats i caminades que organitzem al llarg de l'any. El preu de la quota anual de soci és:

 • Soci individual: 15 €/any (major d'edat); 9 €/any (menor d'edat)
 • Socis familiars: El primer soci paga la quota entera que li correspongui. A partir del 2n soci familiar s'apliquen 6 € de descompte a cadascun.

Pots consultar quina és la modalitat de llicència que millor s'ajusta al tipus d'activitat que realitzes i el seu preu a la Taula de preus 2018.

A continuació es proporcionen els formularis per imprimir amb les instruccions i la documentació que cal omplir i fer-nos arribar per poder-te tramitar la llicència:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Trobareu tota la informació ampliada i actualitzada de les novetats d’aquesta temporada, els preus i cobertures del carnet federatiu 2018 al següent enllaç:

https://www.feec.cat/feec/carnet-federatiu/

Des del Grup Excursionista Amics de l'Esport en posem a la vostra disposició per tota aquella ajuda que necessiteu per poder obtenir el carnet federatiu.